U OMILJENOM LETOVALIŠTU SRBA KAFA ĆE SKOČITI NA 4 EVRA: Pola zemlje već otkazuje odomre, a ovo su ostale cene
Foto: RINA

KO BI REKAO

U OMILJENOM LETOVALIŠTU SRBA KAFA ĆE SKOČITI NA 4 EVRA: Pola zemlje već otkazuje odomre, a ovo su ostale cene

Prošle sezone nije bilo normalno šta su uradili

Objavljeno:

U susret letnjoj sezoni cene na crnogorskom primorju su se drastično promenile. Kako kažu meštani Budve za Informer, tokom prošle sezone vlasnici ugostiteljskih objekata, ali i marketa, su toliko podigli cene da mnogi turisti su odustajali od svojih aranžmana i nadaju se da ove sezone neće biti tako.

"Prošle sezone nije bilo normalno šta su uradili. Kafa ispod četiri evra nije mogla da se nađe, a toalet papir ispod 5 evra je bio misaona imenica. Ove godine se dosta ulaže u sređivanje cele Budve, kao i glavnog šetališta, tako da se nadamo da će sadašnje cene da se održe tokom cele sezone", rekla je za Informer Slavica M.

Kakve su cene po crnogorskim marketima?

Iako je poznato da manji marketi u jeku sezone znaju da podignu svoje cene, trenutno u predsezoni cene su krajnje korektne. Tako da za troslojni toalet papir (10 rolni) morate izdvojiti 2,8 evra, a za prašak za veš od 9 kilograma 5,25 evra.

Takođe, omekšivač od 2 litre se može naći za 1,5 evro, dok su velika pakovanja vlažnih maramica manje od evro. Cena hleba se kreće od 0,25 do 0,5 evra, dok je cena košarice jagoda 4 evra. Cena voća i povrća zavisi od mesta na kome kupujete, tako da za kilogram krušaka u marketu morate izdvojiti 4 evra, dok na pijaci 2,5 evra.

Cene po ugositeljskim objektima

Kako navode meštani, u predsezoni ugostiteljski objekti znatno spuste cene, a nakon sredine juna je drastično podignu. Tako da za kafu sada morate izdvojiti 1,2 evra, dok u sezoni se taj iznos podigne na 4 evra.

Takođe, porodični ručak koji podrazumeva čorbu, glavno jelo i dezert za četiri osobe sada košta od 20 do 30 evra, dok u sezoni u nekim restoranima premašuje 100 evra, što košta kao noćenje u hotelskom smeštaju.

Bonus video

01:06

Cene kod stomatologa u Kanadi

(Espreso/Informer/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.